Pareri filme | Broken Blossoms | 1919

Salut. Cam ultimul film prezentat pe luna aceasta, „Broken Blossoms” este inca o creatie magistrala a lui D.W Griffith, o cunostinta mai veche de-a noastra. Este un film realizat in 1919, o drama cruda despre viata.

print-screen film 1919 broken blossoms
https://en.wikipedia.org

Scenariul filmului are la baza o carte scrisa de Thomas Burke (de fapt o nuvela) cu numele de „The Chink an the Child”. Cum spuneam mai sus, este un film crud, dur despre viata, o drama in adevaratul sens al cuvantului.

„Broken blossoms” prezinta cruda si trista soarta a unei fete ce este abuzata si terorizata de propiul tata, un fost boxer ratat ce a dat in patima alcoolului. Dupa nenumarata batai, este salvata cel putin temporar de Cheng, un chinez ce a venit in State in cautarea norocului si care locuieste deasupra lor. Intre acesta si fetita se creeaza o puternica legatura pentru ca pana la urma amandoi sunt outsideri, amandoi sunt proscrisi.

Tatal fetei insa nu cedeaza asa usor si isi revendica copila asupra careia aplica celebra si brutala sintagma „eu te-am facut, eu te omor”. Finalul filmului nu este nici intr-un caz cu happy end.

Poate fi vizionat full pe wikipedia sau pe youtube.

Ca de obicei, pentru redactarea acestui articol m-am folosit de cartea: „Secolul Cinematografiei” si de informatiile de pe wikipedia.org.

Sanatate!

Pareri filme | Broken Blossoms | 1919
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *