Când pisica vine – ruleta filmelor – 1963

Când pisica vineAzi jucam iar ruleta filmelor. De  data asta ne jucam cu un film ceh, pe numele său Až přijde kocour. În traducere ar fi ceva de genul Când pisica vine. 

Realizat în 1963, este un film interesant prin subiectul propus. Pe undeva îmi aduce aminte de fratele său rusesc, Stalker (aka Călăuza) deși nu are nicio legătură cu acela. Adică subiectele sunt total diferite iar acesta pare să fie pe undeva un soi de comedie-psihologică.

În fine, subiectul propus de acest film este unul interesant. Într-un sătuc apare un circ sau un bâlci, așa cum se întâmplă pe vremuri. Atracția principală a acestuia este o pisică supra naturală, ce are capacități paranormale.

Ce înseamână asta? Că privirea ei are puterea de a colora oamenii în funcție de trăsăturile principale ale acestora, valabil pentru trăsături negative, pentru cei cu conștiința încărcată. Ipocriții de exemplu devin violet, nestatornicii galbeni, hoții cenușii, îndrăgostiții stacojii.

Am avea și noi nevoie de o astfel de pisică și aș cam trimite-o prin locurile unde se decide viitorul țării dar nu numai. Ar fi însă interesant, nu?

Ca subiect filmul propune ceva foarte interesant, o antiteză dintre exterior versus interior, dintre conștiință și aspect șamd.

Din păcate, la acest moment, filmul este imposibil de văzut. Este urcat pe internet dar doar în limba cehă și asta este un real obstacol pentru cinematolul de rând. Dacă știi că există o variantă în engleză, lasă te rog un link mai jos, chiar aș vrea să-l văd.

Sursă imagine: wikipedia.org

Când pisica vine – ruleta filmelor – 1963
4.3 (86.67%) 3 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *