(A) Cu o floare nu se face primavara

E adevarat, cu o floare nu se face primavara dar se face lumina cel putin pe fata celei care o primeste. Ma rog, eu cand daruiesc flori (se intampla rar recunosc) sunt la fel de fericit. Daca decid sa fac chestii cum ar fi sa daruiesc ceva cuiva, atunci o fac din suflet si cu placere. Indiferent despre ce e vorba. 😉

Cu florile insa… nu prea sunt fan sa zicem. Imi place sa daruiesc flori dar nu prea imi place sa le dau oricui si fara motiv. Tocmai pentru ca pentru mine este un gest extrem de important si chiar… intim. Asa il consider, ca atare daca dau flori cuiva, chiar inseamna ceva.

Inainte de intamplarea de mai jos, ultima oara daruiesm un buchet de flori mamei. Era ziua ei, m-am trezit dimineata, m-am facut ca ma duc la birou, am iesit, am cumparat flori si m-am intors cu ele. A fost maxim de surprinsa si incantata si m-am bucurat si eu mult.

Relativ recent (acum vreo doua luni) insa am dat de cei de la Olla.ro care au venit cu un concept foarte interesant.

533187_211713578960804_185476148_n

Ce-ar fi daca ai darui cuiva flori fara motiv?

Buna intrebare. Oare ce-ar fi? mi-am zis in gandul meu. A picat la fix sugestia fiindca voiam ceva de genul. Ca sa intelegeti de ce, o sa fie o paranteza.

Jobul meu este unul mai ciudat din mai multe motive. Printre mai multe task-uri sunt implicat si in coordonarea a trei echipe. Acestea sunt formate din 15 oameni gen dintre care vreo 12 femei. Din mai multe motive (nu vreau sa intru in detalii corporatiste) simteam nevoia sa-mi arat recunostinta fata de ei si ele. Fusese o perioada foarte, foarte incarcata peste care trecusem cu brio, o perioada in care ii simtisem aproape.

Voiam o modalitate prin care sa le arat recunostinta mea, sa le arat ca am vazut eforturile lor chiar daca nu m-am exprimat in vreun fel sau altul.

Actiunea „Floarea”

Asa am inceput actiunea florica. Am cautat o florarie Bucuresti, ma rog, nu voiam genul de florarie de la coltul strazii, ma intelegeti voi. Am tot studiat oferta lor cu ochii mari si cascati, am gasit chestii foarte misto, la care nu ma gandeam. Habar n-aveam de exemplu ca il poti reproduce pe Winnie the Poh din flori.

Am vazut la ei tot felul de aranjamente florale, de buchete de flori, de aranjamente pentru evenimente etc. Cam ce vrei si ce nu vrei gasesti la ei indiferent ca vorbim de flori pentru familie prieteni indiferent ca vorbim de evenimente corporate.

In fine, frumosa oferta nimic de zis insa e clar ca fiind vorba de 12 persoane nu ma tinea bugetul. Cu una singura te descurci, cu 12… nu prea te descurci. Am gasit insa ceva pe gustul meu si al buzunarelor mele. Am preferat doar cate o floare pentru fiecare, mi s-a parut ca exprima suficient de bine ce voiam sa transmit, la fel de bine ca un buchet. In fine, la final florile puse la gramada aratau cam asa:

snap-2016-10-22-at-15-39-35

Deci…zis si facut, am facut rost de flori si m-am prezentat la birou foarte de dimineata, in jur de 6 gen ca sa nu se prinda nimeni. Am asezat cate o floare pe biroul fiecarei colege, insotita de cate o cafea. Ca na, dragostea tot prin stomac trece. 🙂

Glumele, am vrut insa sa le daruiesc ceva frumos si ceva util.

Reactiile au fost foarte faine, au apreciat foarte mult gestul meu si eu am apreciat foarte mult reactiilor lor. Pe masura ce veneau la birou, auzeai prin departament numai „awwwwwwww” cine ne-a luat, cine a facut etc.

Deci in concluzie… da e o idee buna sa daruiesti flori si asa pur si simplu nu doar la ocazii speciale. Mie mi se pare ca e aceeasi chestie ca la orice, trucul este sa nu faci abuz de ele incolo…. vorba aia, cerul este limita.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

(A) Cu o floare nu se face primavara
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *