(A) De ce sa participi la concursuri de blogging?

Pentru ca este in regula sa faci asta. E atat de simplu insa hai sa dezvoltam ideea.

Eu sunt fan al concursurilor de blogging si al platformelor aferente cu conditia sa fie serioase, la propiu si la figurat. Imi plac provocarile blogoreice sau de alta natura insa imi plac si organizatorii si sponsorii care se respecta si care isi iau task-urile in serios. Daca eu ma achit cu brio de sarcini si indeplinesc standardele pentru partea mea, ma astept si ca partenerii sa faca la fel.

sursa: pexels.com/ Markus Spiske

Una dintre platformele mele preferate este cea ce apartine de Kooperativa 2.0 si anume platforma Blogal Initiative.

Imi place sa participi la concursuri pe aceasta platforma din mai multe motive. Unul ar fi ca imi plac provocarile si de obicei probele sunt destul de solicitante. Temele de concurs pot fi diverse si te pot scoate din zona de confort. Ma rog, asta este un lucru bun fiindca daca nu depui nici un efort, sa fie clar ca nu ai cum sa evoluezi, vei ramane la fel.

Ei bine, uite un prim motiv pentru care imi place, faptul ca imi impinge limitele mai sus prin probele pe care le pune la dispozitie. Intotdeauna am considerat concursurile niste antrenamente foarte bune, care te pot ajuta sa iti formezi un tipar al articolelor si sa intelegi de asemenea si cam ce asteapta piata de la tine. Daca vrei sa intri in „industria” advertorialelor de exemplu, ai nevoie sa stii cum sa scrii un asemenea advertorial si ce e de facut. Poti invata o parte din lucrurile astea participand la astfel de concursuri.

Sa nu neglijam insa si finalitatea acestor concursuri. Premiile nu sunt deloc de neglijat. Nu de putine ori au fost puse in joc premii foarte valoroase, weekend-uri in doi in diferite zone, excursii, premii in electrocasnice, premii in bani etc. Premiile au fost serioase. Iarasi, nu de putin ori ai surpriza sa constati ca nici macar nu este nevoie sa castigi campania ca sa primesti cate ceva, sunt destui sponsori care ofera premii tuturor participantilor. Cand curierul te are la favorite… e clar.

Nu mai zic de premiile pe care le poti castiga in Gift Shop, premii deloc de neglijat, foarte interesante si inedite.

Un alt motiv sa participi este ca la aceste campanii participa de obicei multi bloggeri, din toate categoriile „sociale” de la bloggeri profesionisti la bloggeri amatori, ce abia si-au deschis un blog de cateva luni. Este o ocazie buna sa interactionezi cu oamenii intr-un mod natural si sa-ti faci ceva legaturi.

Nu uita, blogosfera nu este pentru lupi singuratici, ai nevoie de legaturi, la propiu si la figurat.

Deci, tu de ce scrii pe Blogal Initiative?

(A) De ce sa participi la concursuri de blogging?
4.5 (90%) 4 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *