(A) Despre donatii si lucruri de genul. De ce sa fii mai bun?

Articolul de astazi este unul in care indemn la bine. Da, inteleg ca nu-i Craciunul si ca e aiurea sa-l scriu acum dar imi asum riscul. Nu trebuie sa fim mai buni, mai generosi sau mai bine zis mai implicati social, ca despre asta este vorba doar de sarbatori ci trebuie sa fim tot timpul. Elevarea noastra individuala va duce la elevarea societatii, iar elevarea societatii va duce la o lume mai buna pentru ea si pentru noi. Aici este efectul de sens giratoriu.

Din punctul meu de vedere, nu trebuie sa asteptam sa ne dea statul si sa le faca statul pe toate. Desigur, statul are treburile lui de facut si ar fi bine sa le faca. Insa sunt destule lucruri pe care le putem face chiar noi. Intr-un fel sau altul putem contribui la diverse manifestari civice care sa duca societatea pe culmi nebanuite.

Ca sa dau un exemplu simplu, in astfel de situatii conteaza numarul. Un singur om nu va face mare lucru insa mai multi oameni vor misca si muntii din loc.

Stiu ca e greu in ziua de azi sa te implici civic, mai ales de la o anumita varsta incolo. Na, ai un job, mai ai si o relatie/casatorie, vrei sa te mai si distrezi/relaxezi, daca mai ai si copii e cu atat mai greu. De multe ori insa, poti sa te implici fara sa faci ceva efectiv.

E simplu, iti poti aduce aportul donand bani pentru diverse cauze, care vrei tu. Daca o faci cum trebuie si unde trebuie, banii tai pot valora de fapt dublu.

Bursa Binelui

Aici intra in discutie Bursa Binelui. Ce e bursa binelui? Este o platforma powered by BCR in parteneriat cu EuPlatesc.ro dedicata donatiilor. Are cateva caracteristici foarte interesante cum ar fi faptul ca tranzactiile nu sunt comisionate astfel incat se pot dona si sume mici, 5 lei, 10 lei etc.

In perioada 06.12.2016 –  15.02.2017, pe aceasta platforma se desfasoara Campionatul de Bine. Ce presupune acesta?

Este o competitie pentru atragerea donatiilor pentru ONG-urile participante, o competitie care stimuleaza atragerea acestor donatii si le si premiaza. Premierea este reprezentata de dublarea sumelor atrase din donatii (in limita a 5.000 de euro), pentru primele trei clasate, ONG-urile care reusesc sa stranga cele mai multe donatii x donatori unici.

Finalistii competitiei de anul acesta ii veti gasi in lista de aici: Finalisti Bursa Binelui 2017. Sunt 42 de ONG-uri dintre care puteti alege si pe care le puteti sustine si puteti dona, de asemenea.

Ce a ales Cinematol.ro

Eu am ales campania „Da-ti pasiunea mai departe!” este o campanie derulata de Voluntarii Ajungem Mari.

Dupa cum probabil v-ati dat seama, este o campanie dedicata celor 2.000 de copii institutionalizati din Bucuresti si inca 25 de judete cu varste intre 4 si 19 ani. Ei urmeaza scoli normale sau scoli speciale si ar fi mai multe de vorbit despre ei, insa informatiile astea le gasiti direct pe site.

Ce vreau eu sa va spun este ca este nevoie de bani pentru ca acesti copii sa aiba o sansa, sa ajunga membri onesti ai societatii civile. Vorbesc despre societatea in care traiesc si eu, si tu si copii tai. Este astfel de datoria noastra, a tuturor sa ne asiguram ca si acesti tineri au o sansa la viitor.

Ganditi-va ca ar putea fi copilul vostru in loc, sau chiar voi. Si mai ganditi-va ca cine stie, poate unul dintre acesti copii va ajunge sa vindece cancerul, cu putin ajutor din partea noastra.

Nu trebuie sa fii Donald Trump ca sa faci un bine. Nu trebuie sa donezi tu toti banii, insa poti dona atat cat te tine buzunarul si e ok.  Ia ganditi-va la adunarile de oameni care au loc prin tara zilele astea. Daca din 100.000 de mii de oameni cati au iesit ieri de exemplu la plimbare ar fi pus fiecare cate un leu… cate nu se puteau face cu acei bani? Iti spun eu ce se putea face de exemplu, puteau fi finantate cam 3 campanii pe bursa binelui. Cateva mii de oameni ar fi putut fi ajutati fara probleme.

Deci hai sa donam, nu face decat bine si te simti si tu mai bine, garantez eu (spun asta in calitate de persoana care am inceput de curand sa donez). De altfel 15-20 de lei carora in mod normal tu nici nu le simti lipsa (sa fim seriosi) pot face o mare diferenta pentru altcineva.

Deci, ce campanie ai ales? 🙂

Sursa imagini: blogalinitiative.com/bursabinelui.ro

(A) Despre donatii si lucruri de genul. De ce sa fii mai bun?
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *