(A) Despre evolutia celor puternici si ce inseamna asta.

Salut. Astazi nu vorbim despre un film, vorbim insa despre o provocare venita de la Stalinskaya. Provocarea presupune sa vorbesti despre evolutia celor puternici, adica despre evolutia ta, ca om, daca te consideri puternic.

Ca sa n-o mai lungesc, intrebarea oficiala este: cine sau ce te-a facut puternic? Cine te-a facut „tare ca fierul, iute ca otelul”? Cui datorezi evolutia aceasta?

logo-stalinskaya-small-1

A, ca veni vorba, daca nu stii cine este Stalinskaya, da-ti doua palme. Ma rog, de fapt daca ai in jur de 30 de ani sau ceva de genul, cu siguranta stii despre ea si ai baut cel putin un pahar. Daca nu stii nimic totusi, ma rog, accept si asta daca esti ciutan… pusti am vrut sa zic atunci ia si citeste aici:

Preparată conform unei rețete tradiționale rusești, STALINSKAYA Vodka este recunoscută pentru tăria gustului, pentru rigoarea selecției materiilor prime și îmbunătățirea constantă a procesului de producție și a tehnologiei folosite. Încă de la lansare, sub sloganul „Pentru cei puternici”, STALINSKAYA este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter”. Marca aniversează anul acesta 20 de ani pe piața din România.”

Si pune mana si baga un ochi si pe site, sa vezi exact despre ce este vorba, nu fi lenes.

sticla-stalinskaya-limited-edition

Povestea mea

Am stat eu si m-am tot gandit… ma, oare „cine m-a facut om mare?” cum ar zice Delia? Cine m-a facut tare, societatea? Cineva anume? Am fost stupefiat sa-mi dau seama ca pe mine… Stalinskaya m-a facut mare.

Vodka m-a privegheat inca dinainte sa ma nasc si e simplu cum s-a intamplat.

Undeva in cursul anului ’84, tata s-a servit cu niste vodka si probabil si mama cu el. Dupa o vreme, au stat ei si s-au gandit ca probabil niste „gimnastica” n-ar strica. Probabil era oricum frig in apartament pe vremea aia, mai subtire cu caldura si apa calda. Uite asa am aparut eu.

Multumesc Stalinskaya.

Apoi, la nastere, tata a dat spaga niste vodka, ca sa ma nasca cum trebuie, vorba aia si daca se poate sa nu ma incurce cu alt copil sau ceva de genul. Mai bine ma incurcau (no offence familiei mele) dar poate eram si eu vreun print acum, sau ceva de genul.

Multumesc Stalinskaya.

A urmat botezul unde desigur, a fost vodka din belsug. Alcool au primit petrecaretii, in alcool au fost platiti si lautarii. A fost bine mi-au povestit ai mei mai tarziu si participantii au fost generosi.

Multumesc Stalinskaya.

Mai tarziu, in clasa I-a, tot o sticla de vodka m-a salvat de tirania unei scarbe de invatatoare. Mi-a pus patru din prima saptamana pe motiv ca nu stiu ce n-am facut bine si-si facuse abonament la mine. Nu se mai ducea la sala, ci isi facea incalzirea pe falcile mele. Macar de ar fi avut pe ce. Dupa ce s-au convins parintii cum merge treaba, o sticla de vodka si-a schimbat propietarul, a trecut de la tata la director si asa m-am trezit in alta clasa cu o invatatoare de treaba si foarte serioasa (saru’mana doamna Florea, numai bine).

Multumesc Stalinskaya.

Pot sa spun ca am crescut cu Stalinskaya, la propiu si la figurat. Nu, nu beau de mic ci doar o vindea tata. Facea business cu asa ceva, ce ajungea la el prin diferite surse. Era o mica afacere a acelor ani. Deci…

Multumesc Stalinskaya.

Mai tarziu, prin liceu tot vodka e de vina ca am mancat bataie. Eram clasa a 9-a. Faceam parte din echipa de fotbal a clasei si aveam campionatul pe liceu. La inceput, visam ca ajungem pana pe Marte nu alta cu echipa noastra. Am pierdut toate meciurile. La ultimul meci, jucam cu unii de clasa a 12-a. O jumatate de vodka impartita in spatele salii de sport impreuna cu cateva tigari se pare ca ne-a dat aripi. I-am batut 10 la 2. Au intors insa scorul dupa meci, cam asta era si proportia de coechipieri batuti.

Multumesc Stalinskaya pe jumatate.

Mai tarziu, tot vodka m-a ajutat sa ma angajez. Am tot mers la diverse interviuri, cred ca vreo trei luni de zile. Nimic, neam, mucles. Nu suna nimeni, am visat vreo cativa ani sintagma „Va cautam noi”. Intrasem un pic in depresie. Intr-o zi stateam pe acasa. Ma uitam la un film si fiindca actiunea avea loc la Polul Nord m-a luat frigul si am zis sa ma incalzesc cu niste vodkulita. Nu conta ca era vara afara. In timpul ala a sunat telefonul si am fost invitat la un interviu fulger. M-am dus si surpriza, am fost angajat.

Multumesc Stalinskaya.

Asa mi-am cunoscut si sotia… eram in supermarket, castile in urechi, faceam cumparaturi. La fel si ea. Am pus amandoi mana pe ultima sticla de Stalinskaya in acelasi timp. Mainile noastre s-au atins si amandoi am simtit fiori, in parte de la mana celuilalt, in parte de la broboanele de pe sticla de vodka. Am zambit amandoi si am intrebat-o „Nu vrei s-o bem impreuna?”. A vrut si asa a ramas.

Deci Multumesc Stalinskaya.

P.S Oare cand ma duc la Hotelul de Gheata de la Balea lac, daca rup din perete si pun in pahar, se supara careva?


Am scris acest articol cu ocazia aniversarii Stalinskaya, marca pe care o cunosc de cand eram mic si pe care am consumat-o intr-o perioada cu placere. Pentru cei care apreciaza vodka, este o marca buna, o vodka „matasoasa” cum imi place mie sa spun, pe care o simti pana in degetele mici de la picioare. 

In acelasi timp insa, ma simt dator sa va atrag atentia. Alcoolul, indiferent de tipul si marca acestuia trebuie consumat cu moderatie. Premiati-va cu alcool. Beti ceva dupa o zi lunga de munca, beti ceva la un meci, beti ceva cu prietenii, cu iubita, cu familia etc. Insa beti cu masura si nu faceti din asta un obicei zilnic. Mai ales, nu va faceti obiceiul sa beti de suparare. Trebuie sa va rezolvati problemele altfel.

Deci bucurati-va de alcool insa nu-l lasati sa va controleze viata. Rolul lui este sa va faca sa va simtiti mai bine si sa va eliberati de temeri, sa va relaxati din cand in cand.

Imagini preluate de pe site-ul Stalinskaya.

(A) Despre evolutia celor puternici si ce inseamna asta.
Evalueaza acest articol!

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *