Despre statuia dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco, initiata si avizata in mandatele precedente

Sa trecem la subiect si sa vedem, cine da 8.494.000 lei pe o statuie a unei personalitati cu totul straine si fara nici o legatura cu tara noastra? Noi bucurestenii, desigur, ca doar avem de unde.

sursa: pexels.com

Da, ati citit bine, e vorba de o statuie. Aveti aici stirea integrala, pe hotnews.

Ati citit-o? Bun, pai hai sa vedem care este problema. N-as vrea sa o fac eu pe nationalistul lui peste prajit dar asta e problema. Nu inteleg de ce trebuie sa ridicam aceasta statuie. Nu ma intelegeti gresit, sunt de acord cu orice manifestare de arta pe strazile Bucurestiului si ale tarii de la graffiti pana la statui insa mi-ar placea sa fie lucruri locale sa zic asa.

Adica, aceasta statuie este dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco. Nu stiati nici voi de el pana la acest articol, corect? A nu ma intelege gresit, nu afirm ca nu este o personalitate importanta pentru ca nu am auzit eu de el. Eu insa vad rolul monumentelor, al statuilor sa fie altul. Adica mi se pare ca au un rol dublu, de comemorare, de cinstire a trecutului si un rol inspirational, motivational pentru viitor. Cu tot respectul pentru domnul Rainier, insa mie mi se pare ca nu se incadreaza nicaieri.

Este adevarat ca este fondatorul Festivalului International de Circ de la Monaco, este adevarat ca si Circul Globus de la noi a fost partener al acelui festival insa… cam atat. Nu inteleg, ce a facut acest domn pentru Romania si pentru Bucuresti astfel incat sa merite a fi comemorat, sa ramana vesnic in ochii poporului roman?

Din punctul meu de vedere, n-ar trebui sa i se faca lui statuie. Eu as fi preferat o figura istorica, cum ar fi Horea, Closca si Criscan, oameni vitali in istoria tarii noastre. Poate nu stiu, o statuie cu ciobanul Bucur (fara nici o aluzie) ar fi fost mai bine venita. Sau macar o statuie cu sportivi moderni, gen Tiriac, Nastase, Hagi, Nadia Comaneci, oameni care au facut ceva pentru imaginea tarii noastre pe intreg mapamondul. Da frate, pentru ei as fi fost de acord cu draga inima sa se faca o statuie. Nu mai vorbesc de oamenii de cultura si oamenii de stiinta celebri in toata lumea. Exista vreo statuie cu Brancusi de exemplu?

Ma rog, aceasta se pare ca se va face si fara sa fiu eu sau voi de acord insa ar trebui sa se miste altfel lucrurile, ar trebui ca cei din conducere sa cultive spiritul romanesc, astfel incat si copii nostri sa aiba spre ce se uita, sa aiba la ce sa viseze, sa inteleaga ca nu e dracul asa negru si ca se poate si altfel.

Voi ce ziceti?

Despre statuia dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco, initiata si avizata in mandatele precedente
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *