(A) Despre vinuri si viata in general.

Salutare. Astazi vorbim despre bautura zeilor as spune eu, genul de bautura pe care o recomanda si preotii si medicii in egala masura si cu masura. Nu cred ca exagerez cand spun ca este una din cele mai vechi bauturi alcoolice din lume, bautura venerata inca din antichitate. Raspandirea ei este una la nivel mondial si sunt o gramada de metode de a produce aceasta bautura. Sa n-o mai lungim insa, este vorba despre… vin.

Ca tot vin sarbatorile si ca tot avem cu totii nevoie de idei de cadouri, primim o mana de ajutor de la Vincon. Ei au doua game de vinuri etichetate manual, unele dintre ele vechi de mai bine de douazeci de ani. Acestea se numesc „Comoara Pivnitei” si „Oenoteca”.

Comoara Pivnitei

comoara-pivnitei

In aceasta gama, gasiti vinuri precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca sau Sauvignon Blanc. Toate aceste vinuri sunt tinute in budane de stejar, la maturare, intre 24 si 48 de luni, de la caz la caz. Dupa aceasta perioada, urmeaza perioada de maturare in sticla ce poate sa tina cam tot atat, in functie de „model”.

Sunt vinuri care pot fi servite cu tot felul de mancaruri si ocazii, atat mancaruri traditionale dar si bucataria internationala si cea exotica.

Oenoteca

oenoteca

In aceasta gama, intalnim vinuri ca Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Regala sau Muscat Ottonel. Inainte de comercializare, aceste vinuri sunt maturate intre 24 si 12 luni in budane de stejar sau direct in sticla.

Mai multe despre ambele tipuri de vinuri, gasiti aici.

Mai trebuie doar sa stiti ca etichetarea manuala a acestor vinuri le confera un aspect deosebit si detalii unice pentru fiecare sticla in parte.

Daca nu ma credeti, am aici dovada.

Tu ce vin ai bea si cu cine?

Pai… mi-a placut vinul dintotdeauna. Un pahar de vin bun nu strica niciodata iti poate schimba instant dispozitia, in bine. Parca niste vin te face dupa o vreme sa te relaxezi si sa vezi viata mai in roz decat este. Cel putin uneori avem nevoie si de chestii din astea.

Sa nu sar insa peste intrebare, cu cine as bea un pahar de vin?

Cu tata in primul rand. As bea o Tamaioasa Romaneasca din gama Comoara Pivnitei, alaturi de ceva de mancare. Asta pentru ca el a decedat cand aveam vreo 10 ani. Inainte de asta era bolnav si nu l-am vazut sa bea, doar mai gusta asa un pic. Insa nu l-am cunoscut ca adult si nu m-a cunoscut ca adult. Mi-ar placea sa stam sa bem un pahar de vin, sa-i spun ca sunt mare acum, ca am reusit, ca sunt pe drumul cel bun si ca ar putea sa fie mandru de mine. Ca m-am descurcat singur, ca am invatat sa ma barbieresc, sa vorbesc cu femeile… cam tot. As fi vrut sa-l vad albind insa soarta a vrut astfel.

Ca tot a fost ieri 1 decembrie, mi-ar placea apoi sa stau la o Feteasca Alba cu toti marii conducatori ai Romaniei si nu numai. Ma refer la un Burebista, un Mihai Viteazul, un Brancoveanu, un Vlad Tepes, un Cuza, un Carol I. As vrea sa-i cunosc ca oameni, sa vad cum gandeau si ce voiau ei de fapt. As vrea sa vad ce planuri aveau pentru Romania si cum au ajuns mari. Cum au ramas in istorie, ce i-a motivat.

Este o primavara tarzie insa destul de cald afara. O casa in mare parte de lemn, pe terasa unui lac. Se aud zgomote specifice acestuia, tot felul de pasari de apa, broaste, insecte se agita de colo-colo. Fac zgomot insa acesta nu este foarte deranjant. Asigura un fundal ce este completat de muzica jazz romaneasca ce se aude in surdina. Vocea inconfundabila a Aurei Urziceanu asigura un soundtrack unic si cald. Soarele da sa apuna, discul sau rosiatic se mai vede inca pe linia zenitului. Se vede destul de bine globul sau incandescent, aerul este destul de limpede.

Pe terasa, este o masa de lemn si doua scaune insa pufoase. Daca te lasi pe spate, te cam pierzi in ele. Pe masa, este o sticla de Pinot Noir din gama Comoara Pivnitei. Pe masa, sunt doua pahare pe jumatate goale. Unul dintre ele, este al meu. Pe celalalt, se observa o fina urma de ruj. Rujul ii apartine Evei Mendes. Cum a ajuns acolo? Este o poveste pentru o alta ocazie…

(A) Despre vinuri si viata in general.
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *