Documentar | Moana din Marile Sudului | 1926

documentar insulele samoa moana din marile sudului

Moana din Marile Sudului este un documentar despre insulele Samoa, realizat in 1926 in regia lui Robert Flaherty.

A fost filmat in insulele Samoa, in arhipeleagul Polinezia. Regizorul si-a dorit un documentar explicit si real al vietii locuitorilor din acea zona. Producatorii sai, adunati generic sub numele de Hollywood, au vrut altceva, voiau fete dezbracate, rechini si dansuri tribale. Asumandu-si riscurile, Flaherty a refuzat sa le faca pe plac. El si-a dorit un documentar adevarat, unul care sa marturiseasca viata locuitorilor de acolo si atat. Viata, asa cum era ea, fara nimic in plus, fara nimic in minus.

Dupa cum insusi regizorul marturisea, locuitorii din Insulele Samoa au fost adanc miscati cand au vazut ce vor sa faca albii. S-au bucurat cand au inteles ca vor sa filmeze obiceiurile lor, costumele, arta etc. Se bucurau ca aceste lucruri vor cunoaste nemurirea prin intermediul camerelor de luat vederi.

Au fost in asentimentul lui Flaherty care asa cum ziceam mai sus, si-a dorit un documentar care sa fie in egala masura liric si dramatic si sa urmareasca viata reala.

Eu zic ca a si reusit, vezi si tu fragmentul de film de mai jos.


Iti recomand si eu, acest documentar insulele Samoa si sa te abonezi la site (campurile din dreapta sus). Ma gasesti si pe facebook, pe pagina CineMatol.

Sursa imagine: wikipedia.org

Documentar | Moana din Marile Sudului | 1926
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *