Maudie, un film despre arta ce ne invata ca artrita nu bate pasiunea

maudie 2017 un film despre arta captura de ecran

[otw_shortcode_dropcap label=”M” background_color_class=”otw-no-background” size=”large” border_color_class=”otw-no-border-color”][/otw_shortcode_dropcap]audie este un film de dragoste, o drama si un film biografic la pachet. Urmeaza sa fie lansat in iunie 2017, la noi nu stiu daca o sa apara. Ah, ar mai fi de spus ca poate fi considerat si un film facut dupa fapte reale, in regia lui Aisling Walsh si cu actori precum Ethan Hawk si Sally Hawkins. Se bazeaza pe povestea reala a artistei Maud Lewis, este deci un film despre arta.

Maud Lewis, a fost o artista din Noua Scotie. Era o tipa cu probleme, la propiu si la figurat. De tanara a avut probleme de sanatate, avea un soi de reumatism si cu artrita. Asta i-a dat mari batai de cap. Maudie locuia cu fratele sau dupa moartea parintilor dar apoi s-a mutat cu matusa sa. Acolo, intr-o zi, cand era la cumparaturi, a gasit anuntul unui tip ce cauta o menajera. S-a angajat la acesta.

Dupa aceea, s-au intamplat si alte chestii. Maudie a inceput sa picteze peretii casei, isi dorea sa ii infrumuseteze. A inceput apoi sa picteze si alte lucruri iar oamenii au inceput sa le cumpere. Reusea sa picteze pe placul tuturor. Avea teme oarecum comune, din viata de zi cu zi. Picta animale, peisaje, gaini, caprioare etc.

Intre timp, relatia dintre ea si angajatorul ei cunoaste si suisuri si coborasuri. Mai intai nu prea se inteleg, apoi par sa se inteleaga prea bine, dincolo de relatia angajat – angajator. Usor, usor, Maudie incepe sa devina faimoasa. Cu toata infirmitatea ei, reuseste sa-si urmeze visul si sa fie un exemplu pentru toata lumea.

Maudie este un film despre arta, un film frumos, care ne dezvaluie o bucatica din istoria artei, a unui artist ce s-a straduit sa isi urmeze calea si a si reusit, ramanand astfel in posteritate.

Trailer mai jos:

Ca de obicei, va invit sa va abonati la blog (dreapta sus) si dati un like si un „see first” pe facebook, pe CineMatol

Sursa imagine: captura de ecran trailer youtube

Maudie, un film despre arta ce ne invata ca artrita nu bate pasiunea
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *