#1. The Shawshank Redemption – Inchisoarea Ingerilor – 1994 – #250IMDB

Hei. Astazi o sa fie primul „episod” din cele mai bune filme ever, conform IMDB. Practic este primul episod din seria #top250IMDB. Ma voi baza pe topul lor pentru aceste articole. Ce vreau eu este doar sa va prezint filmele de aici si parerea mea despre ele. Nu le-am vazut pe toate, am vazut doar vreo 60 din 250 insa lucrez la asta. Primul film despre care vom vorbi, a fost tradus la noi sub numele de „Inchisoarea ingerilor” si a fost lansat in 1994.

Inca ceva, am ezitat la inceput sa scriu despre aceste filme. Mi s-a parut ca ar fi penibil si ca eu as fi doar ahtiat dupa publicitate sau ceva. Parerea aceasta insa mi s-a schimbat dupa ce am discutat cu cativa colegi de munca. Atat eu, cat si ei am ratat o gramada de filme de top. De exemplu, filmul de fata este primul in topul IMDB la toate capitolele. SUNT oameni care nu l-au vazut, in timp ce eu l-am vazut de 7 ori cred. Deci, pentru ei scriu.

Inchisoarea ingerilor poster film 1994
sursa

Sinopsis „Inchisoarea ingerilor”

Nu stiu de unde sa incep recenzia filmului astuia. Este un film simplu dar si un film complex in acelasi timp.

Este un film a carui actiune are loc in inchisoare, complet. Sunt doar cateva flash-back-uri unde actiunea ne duce in alta parte decat in penitenciar. Ne este prezentata evolutia lui Andy Dufresne, fost bancher ce a ajuns in inchisoare acuzat fiind de omor. A fost acuzat ca si-a ucis partenera infidela si pe amantul acesteia. Din pacate pentru el, in noaptea aceea era beat mort si nu isi aduce aminte ce s-a intamplat, el evident, sustine ca este nevinovat.

In inchisoare, este „biban”. N-a fost in viata lui la inchisoare, nu este obisnuit cu viata de acolo si cu oamenii de teapa celor din penitenciar. Nu este de asemenea obisnuit cu „avansurile” pe care i le fac niste detinuti cunoscuti sub numele de „Calugaritele”. Nu era homosexual pana sa ajunga in inchisoare. Nici acum nu e, dar oare conteaza parerea lui? O sa vedem.

Tot in inchisoare, se imprieteneste cu „Red”, baiatul bun la toate. Acesta este undeva la varsta a doua si se descurca cu orice. Daca ai nevoie de ceva de la tigari la piolet sau chestii de genul asta, te rezolva Red. Prietenia cu el il ajuta destul de mult insa il ajuta si pe Red la randul lui.

O discutie cu gardianul sef la inceput tumultoasa dar apoi prietenoasa, il propulseaza pe Andy in randul persoanelor privilegiate din inchisoare. Experienta lui de fost bancher, il ajuta sa-si faca diverse relatii chiar in randul top managementului din inchisoare dar nu numai. In aceasta noua calitate, incearca sa faca diverse lucruri pentru toti tovarasii din inchisoare.

O sa reuseasca? Jo no se, o sa vedem daca o sa-si petreaca restul vietii in inchisoare sau ce se intampla.

Parerea mea personala despre film este ca este un film absolut genial. Punct. Are tot ce vrei si ce nu vrei, este un film destul de profund, ce transmite pe undeva un mesaj destul de adanc. Trebuie insa urmarit cu atentie, este un film care merita respect, merita sa te bucuri din plin de el.

„Inchisoarea ingerilor” nu este genul de film pe care sa-l lasi sa ruleze in background si sa faci orice altceva. Este insa genul la care trebuie sa te uiti cand ai timp si cand esti hotarat sa te uiti la un film.

Trailerul aici:

#1. The Shawshank Redemption – Inchisoarea Ingerilor – 1994 – #250IMDB
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *