Pareri filme | J’accuse | 1919

Salut. Ca de obicei la post, vin cu un alt film, de data asta unul din 1919 (sau pe acolo). Evident este un alt film „autist” (sa-mi fie iertata gluma) dar este un film ce ar trebui luat in foarte mare serios. „J’accuse!” este un film regizat de Abel Gance si a fost un film controversat la vremea lui, fiind considerat „defetist”.

print-screen film j'accuse 1919
https://www.youtube.com/watch?v=SNDwVK7Gwlw

Desi nu este o ecranizare, filmul se considera ca a fost influentat de romanul „Le Feu” al lui Henri Barbusse. „J’accuse” are o poveste frumoasa si complexa. In principiu, putem vorbi de o drama romantica dar de fapt este vorba despre ceva anti-razboi. Este si motivul pentru care a fost controversat, din cauza faptului ca a fost si este considerat un film anti-razboi, un film pacifist.

In centrul actiunii (desi cumva devine principal cam pe la sfarsit) se afla un poet dintr-un sat francez, un banal Jean ce are o legatura amoroasa la fel de banala cu o femeie maritat dintr-un sat vecin. Atat el cat si sotul femeii se inroleaza si lupta in razboi unde culmea, se imprietenesc desi stiau ca sunt rivali in dragoste.

Razboiul duce insa la un deznodamant dramatic si spre final, poetul rememoreaza toate ororile prin care a trecut in timpul macelului.

Ca de obicei, in redactarea acestui articol m-am folosit de cartea: „Secolul Cinematografului” si de Wikipedia.org.

Sanatate!

Pareri filme | J’accuse | 1919
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *