Pareri filme | Korkarlen – Trasura fantoma | 1921

Salve. Filmul de astazi este unul regizat de celebrul regizor suedez Victor Sjostrom. Filmul se numeset „Korkarlen – Trasura fantoma” in traducere.

Korkarlen – Trasura fantoma

print-screen Korkarlen - Trasura fantoma
youtube.com

Are la baza un roman al celebrei scriitoare Selma Lagerlof. Este un film bun, o drama dura insa. Filmul ne prezinta povestea unui om in agnoie, in noaptea de Anul Nou. El vede Trasura Mortii, cum vine spre el condusa fiind de un prieten al sau, ce decedase si el tot in noaptea de Anul Nou. In acest moment al vietii isi vede viata trecandu-i prin fata ochilor si isi da seama de erorile comise (gelozie, brutalitate etc.).

Filmul este unul realist spre foarte realist. Are destule flash-back-uri, dar se intelege insa subiectul, acesta ramane clar.

Este considerat o capodopera a filmului mut suedez de fapt e considerat cam apogeul acestuia. A fost elogiat cam peste tot la vremea lui si insusi Selma Lagerlof ar fi trimis o scrisoare catre regizor felicitandu-l pentru munca depusa.

Mai trebuie stiut ca a mai fost un remake al acestui film, in 1958 si ca acesta poarta numele de „Phantom Carriage”.

 Fiind atat de vechi si normal ca e in afara legii drepturilor de autor, ca atare puteti urmari „Korkarlen – Trasura fantoma” online mai jos.

Ca de obicei, am folosit IMDB, wikipedia si cartea „Secolul cinematografului” ca surse pentru acest articol.

Pana data viitoare, Hristos a inviat!

Pareri filme | Korkarlen – Trasura fantoma | 1921
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *