Pareri filme | Nibelungii | 1924

Sa mai lasam filmele noi zic si sa mai vedem si niste filme de referinta. Si filmul pe care vi-l propun astazi se numeste „Nibelungii” si este o productie germana pe numele „Die Nibelungen” pe numele sau original.

sursa: wikipedia.org

A fost lansat in 1924, in regia lui Fritz Lang, cu concursul lui Thea von Harbou, Carl Hoffmann, Gunther Rittau, Otto Hunte, etc. Este splituit in doua parti „Moartea lui Siegfried” si „Razbunarea Kriemhildei”.

Trateaza un subiect cunoscut din mitologia germana, o legenda care atrage destul de mult. Nici n-am intrat in detalii cu filmul asta si mi se pare deja ca seamana foarte mult cu celebra serie „Stapanul Inelelor”.

Este un film care a ramas in istoria cinematografiei, si-a facut un loc, prin modul in care Lang a ales sa regizeze acest film. A facut-o in mod diferit, intr-un mod mai static decat se obisnuia, folosind figuranti pe post de decor etc. A vrut sa simbolizeze destinul si a reusit.

Este un film reusit din punctul meu de vedere, cel putin pentru acele vremuri. Am vazut niste efecte, demne de aplaudat avand in vedere tehnologia pe care o aveau ei la dispozitie. Cel putin a fost o scena de lupta cu un dragon sau ceva de genul si mi s-a parut foarte bine realizat. Pe langa faptul ca era bine facut, gen decor si la miscare m-a impresionat. Mai mult decat atat, au reusit sa-l faca sa dea impresia si ca scuipa foc. Ma repet, tot respectul avand in vedere tehnologia de atunci, mi se pare mare lucru.

Daca ti-a placut articolul nu uita sa te abonezi la blog, campurile din dreapta sus.

Pareri filme | Nibelungii | 1924
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *