Pareri filme | Orfelinele furtunii |1921

Astazi am revenit la o pasiune mai veche sa zic asa. Mai exact, m-am intors la origini, la motivul pentru care am facut acest blog. L-am facut cu scopul de a va prezenta cele mai bune filme din toata istoria, filme care au aparut sau urmeaza sa apara. M-am axat insa mai mult pe filme noi si acum am zis sa revin cu „Orfelinele furtunii”, un film din 1921. Dap, din 1921.

orfanii furtunii
sursa

Date tehnice „Orfelinele furtunii”

A aparut pe 28.12.1921 in USA sub numele „The Orphans of the Storm” in regia celebrului D.W Griffith, tatal unor filme de marca ale cinematografiei mondiale cum ar fi: Broken Blossoms, Nasterea unei natiuni sau Intoleranta. Daca esti cinefil, ar fi trebuit sa auzi macar de el, chiar daca nu ai avut ocazia sa vezi nici un film regizat/scris de el.

Sinopsis „Orfelinele furtunii”

Nu sunt prea mult de spus despre film, doar ca trebuie vazut. Actiunea are loc in Franta, unde doua orfelinate sunt cumva prinse in tumultul revolutiei franceze. Filmul cuprinde si perioada de dinainte de revolutie dar si atmosfera din timpul acesteia.

Ca si pana acum, Griffith s-a folosit de evenimente istorice pentru a evoca evenimente moderne. Mai pe scurt, a lovit prezentul cu trecutul. In cazul acesta, a tras cumva un semnal de alarma cu privire la bolsevism folosindu-se de revolutia franceza. Este deci un film cu mesaj, cam ca toate filmele lui.

Se vorbeste in film despre ura dar si diferenta de clasa si despre diverse evenimente. Am uitat sa mentionez ca filmul este facut pe baza unei piese de teatru „Les Deux Orphelines” scrisa de Adolphe d’Ennery si Eugene Cormon.

Deoarece este un film facut si lansat in 1921, nu este protejat de legea drepturilor de autor asa ca poate fi vizionat pe youtube, in mod gratuit si legal. Aveti mai jos link-ul:

Pareri filme | Orfelinele furtunii |1921
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *