Parere filme | Pacat! | 1924

Continuam seria filmelor din Pacat 1924. Este filmul de debut al regizorului Jean Mihail, fiind de asemenea prima ecranizare dupa o opera a lui I.L Caragiale. Filmul a fost facut in conditii independente, este ceea ce azi ar fi numit „indie”.

Pacat 1924

pacat 1924 sa te uiti la televizor
sursa: tookapic/ pexels.com

Practiv operatorul filmului, Vasile Gociu, i-a sugerat lui Jean Mihail sa faca filmul. Zis si facut, a fost pus in practica iar Jean Mihail a fost si scenarist pentru acest film, nu doar regizor.

De formatie a fost regizor de teatru insa a reusit sa ilustreze atat perioada interbelica cat si inceputurile cinematografiei socialiste.

Este o drama interbelica, o drama cumva rurala. Ne sunt pe undeva prezentate moravurile vremurilor, cu toate acele energii, negative sau nu, cu toate acele patimi si violenta. Toate acestea duc spre un final tragic, cu incest si patricid.

Se pare ca este un film care a starnit reactii din partea B.O.R din cauza subiectului abordat si mai ales a unor reactii a fetelor bisericesti prezente in film.

Din pacate din cate am inteles mai exista doar o bucata din el, restul s-a pierdut. Puteti viziona insa acest fragment mai jos.

Daca vreti mai multe filme romanesti, va invit sa aruncati un ochi pe aceste filme romanesti.

Parere filme | Pacat! | 1924
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *