Pareri filme | Father Sergius – Parintele Sergius | 1917

Salut. Va prezint un nou film astazi, facut in 1917 sau in 1918, am gasit surse care afirma ambele. Este un film de marca al cinematografiei rusesti si poarta numele de „Otet Serghei” in limba natala, „Father Sergius” in engleza si „Parintele Sergiu sau Sergei” in limba romana.

print-screen film 1917 father sergius
https://en.wikipedia.org

„Parintele Sergiu” este o ecranizare a romanului omonim al lui Lev Tolstoi. Este un film despre viata, despre ipocrizie, despre multe.

Un tanar ofiter din timpul tarului Nicolai I, printul Kasatki, nobil, descopera ca intre el si lumea aristrocrata din care face parte este o prapastie mare pentru ca cinstea si onoarea, valori considerate intangibile de el nu sunt apreciate in „lumea buna”.

Din aceste motive, scarbit de lumea din care face parte printul decide sa se retraga la manastire, ceea ce si face. Este insa din nou dezamagit pentru ca nici lumea manastireasca nu este asa cum credea el, motiv pentru care se retrage si de la manastire. Ii ramane doar sa se plimbe prin Rusia in calitate de vagabond.

Filmul este cumva anti-tot, pentru ca dispretuieste sau critica si aristrocratia dar si biserica, considerand ca ambele contin o doza probabil destul de mare de ipocrizie.

Ca de obicei, pentru documentarea articolului am folosit cartea: Secolul Cinematografului (1989) si Wikipedia.org.

Sanatate!

Pareri filme | Father Sergius – Parintele Sergius | 1917
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *