Privește înapoi cu mânie – ruleta filmelor – 1959

Privește înapoi cu mânie - ruleta filmelor - 1959

Unii oameni nu sunt fericiți niciodată, asta e soarta lor, să-și pună mereu întrebări. Unii nu-și pun întrebări niciodată și pare că sunt fericiți, mulțumiți cu rutina. Tu din care categorie faci parte? 

Look Back in Anger/ Privește înapoi cu mânie este un film care tratează un subiect vechi dar încă actual. Este vorba despre fericire, despre idealism, despre tinerețe, despre filosofie și despre multe. Pare să fie genul de film plin de simboluri, menit să-ți deschidă chakrele.

În regia lui Tony Richardson în film sunt prezenți actori precum Richard Burton, Claire Bloom sau Mary Ure.

#sinopsis Privește înapoi cu mânie 

Filmul este o ecranizare a piesei de teatru omonime a lui John Osborne. Ne prezintă viața unui tânăr ce trăiește într-un orășel cenușiu de provincie. Este un orășel mic ce are un ritm lent, cu care Jimmy Porter nu este obișnuit.

Jimmy este un tânăr student ce are aspirații mai mari decât acest orășel. Gândurile sale merg către existență, către scopul existenței ș.a.m.d. Este un idealist care nu și-a pierdut nicio secunda idealurile spre deosebire de cei din jurul său.

Pare genul de film care te pune pe gânduri, care este capabil să-ți arate traumele profunde, interne prin care trec anumiți oameni în timp ce alții se complac în situația în care sunt atunci.

Se pare că există și o a doua ecranizare a acestei piese, un remake din 1989. Până atunci, te las cu trăilerul și dacă l-ai văzut, să-mi spui cum ți se pare.

Sursă imagine: captură de ecran youtube

Privește înapoi cu mânie – ruleta filmelor – 1959
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *