Puslamalele – ruleta filmelor – 1959

poster puslamalele film 1960

Cinematografia nu inseamna doar Hollywood, desi acolo sunt toate reflectoarele. Din cauza cliseelor, cred ca cel putin uneori ar fi mai ok sa dam un ochi si prin cinematografia europeana, putem fi placut surprinsi.

Sigur, nu exista glamour-ul american dar cred ca exista poate mai mult talent sau macar un alt punct de vedere. In orice caz, sunt mai naturale filmele din afara USA, exceptie India.

Dar cum articolele din cadrul ruletei sunt scurte, n-o voi lungi nici eu. La ruleta filmelor azi avem Los Golfos  adica Huliganii sau Puslamalele  in traducere.

Puslamalele film din 1959 este o creatie spaniola, in regia lui Calros Saura. Este un film inedit pentru ca propune un mod diferit de filmare. Imi aduce aminte de filmele romanesti din perioada comunista, gen Salutari de la Agigea. 

Pare filmat cam in acelasi stil, cu camera in mana si hai pe strada. Cred ca o parte din oamenii prezenti in film sunt actori fara sa vrea, nu stiu, mie asa imi da impresia.

Ca subiecte, trateaza mai multe chestii, e cumva vorba despre tineri si lupta acestora cu ei insisi dar si cu mediul inconjurator. Sunt prezente problemele lor, refularile, obsesiile si asa mai departe.

Cum ziceam si mai sus, filmul pare un soi de reportaj si mie mi se pare ca ia foarte bine pulsul societatii spaniole din acea perioada. Il puteti vedea pe youtube, mai jos.

Sursa imagine: wikipedia.org

Puslamalele – ruleta filmelor – 1959
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *