Pareri filme | Scherben | 1921

Salve. Astazi revenim la filme mai vechi, de fapt foarte vechi. Am decis sa le alternez cu filmele noi fiindca n-as vrea sa pierd filme bune din nici o parte. De asta, astazi sarim de la 2016 si ajungem la 1921, prin intermediul filmului „Scherben„.

Ne putem exprima mandria legat de acest film, pentru ca desi este un film de origine germana, a fost regizat de un regizor de origine romana si anume Lupu Pick.

Scherben.avi_snapshot_00.56.37
sursa

Scherben

Filmul este un reprezentant de seama al genului cunoscut sub numele de Kammerspiel. Acesta este un gen ce se defineste prin contrast fata de expresionism, desi au in comun esentializarea faptelor si personajelor sub semnul metaforic. A capatat astfel un supra-nume de „expresionism realist”.

Ca trasaturi generale, putem remarca ca in acest gen au un numar limitat de personaje si intamplari banale dar apasatoare.

In cazul de fata, vorbim de o drama ce are loc in cateva zile intr-un canton. Fata acarului local este sedusa de un inspector ce a venit in control. Asta genereaza o reala drama fiindca mama fetei moare in viscol iar tatal moare si el dintr-un anumit punct de vedere. Nu la propiu ci social si la figurat fiindca il sugruma pe netrebnic.

Este fara indoiala un film interesant pentru genul mentionat mai sus, un exponent ce si-a castigat locul in cinematografia mondiala.

Pentru redactarea acestui articol am folosit elemente din cartea Secolul Cinematografului dar si de pe wikipedia.

Sanatate!

Pareri filme | Scherben | 1921
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *