Pareri filme | Sherlock Junior | 1924

Salutare. Ramanem la filme din 1924. Dupa ce data trecuta am discutat despre „Povestea lui Gosta Berling”, astazi vorbim de un alt film din acea perioada insa un film american. Este vorba despre „Povestea lui Sherlock Junior” (Sherlock Junior, pe numele sau original).

Povestea lui Sherlock Junior
sursa: wikipedia.org

Povestea lui Sherlock Junior

in regia lui Buster Keaton, cu Kathryn McGuire, Ward Crane

Filmul se joaca cu un subiect foarte interesant. Este poate printre primele filme care amesteca realul cu fantasticul in acest mod.

Pe scurt, avem o persoana care lucreaza in lumea filmului, mai exact un proiectionist. Adica nenea care efectiv se ocupa de proiectarea filmelor in cinematograf, la evenimente etc. Ca sa vezi surpriza, probabil boala profesionala insa proiectionistul nostru se trezeste la un moment dat proiectat printre personaje. Efectiv, se amesteca cu ele fara sa-si dea seama cand, cum, unde etc.

Este un film de o mare virtuozitate tehnica, n-a fost deloc usor sa faca acest lucru, sa scoata personaje din film si sa le aduca „acasa”. Regizorul Keaton povestea amuzandu-se copios ca multi operatori de la HollyWood si-au pierdut multe nopti incercand sa afle cum a facut asta (din cartea „Secolul Cinematografului”).

Pe langa partea tehnica, filmul este recunoscut si pentu inventivitatea sa. Sunt destul gaguri foarte greu de facut pentru acea perioada, cum ar fi salturile pe care eroul principal le face de pe trenuri in miscare, „lupta” cu un jet de apa, mers pe motocicleta care nu avea pilot etc.

Tot felul de acrobatii si cascadorii impresionante as spune eu, tinand cont ca discutam despre anul 1924. Nu prea aduce a acest an, nu?

Incheiem aici discutia despre acest film, daca nu v-a placut va invit sa mai dati un ochi si prin categoria de filme de referinta. Nu uitati sa va abonati la blog (completati campurile din dreapta sus) si va astept si pe facebook, Dupa Bloguri.

Pareri filme | Sherlock Junior | 1924
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *