(A) Shot dupa shot.

17 Mai 206 – Team Building.

Circa 200 de oameni, cei de la sediul din Bucuresti, mergem spre o destinatie necunoscuta. Managementul tine secreta destinatia. Moral bun, suntem veseli, n-am mai avut un T.B de ani de zile.

Destinatia

Dupa cateva ore de mers, ajungem la locul potrivit cum ar zice Guess Who. Este un teren urias cu cladiri dezafectate, padure cam peste tot, trasee, plasa din aia militara de camufl, chestii din astea. Ce facem noi aici?

Ne explica CEO-ul. „Maresalul” nostru a luat cuvantul si a zis ca este doar prima parte a team-building-ului nostru, o parte amuzanta spera el care sa imbunatateasca moralul si sa detensioneze atmosfera. Ne-a spus ca suntem aici pentru un joc de… airsoft.

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-2

Pentru ce? „Pentru airsoft”, repeta el, sa va explic un pic despre acest joc.

Ce este airsoft?

– Airsoft-ul este un joc care a inceput in Japonia in jurul anilor 1970, incepe el sa povesteasca. La ei, in afara cadrelor militare nimeni nu poate avea o arma. Astfel ca au aparut aceste replici ale armelor adevarate. Sunt trei tipuri de arme in functie de modul de functionare si anume:

  • A.E.G – Arme electrice cu acumulatori capabili sa sustina de la cateva zeci la cateva mii de proiectile. Este modelul preferat cam de toata lumea deoarece modul de functionare asigura o precizie destul de mare a bilei;
  • Replici pe baza de gaz – Utilizeaza gazul Propan ca mijloc de propagare a bilelor; un pic mai redusa precizia ca in cazul primelor;
  • Replici pe baza de arc – Acestea ofera la randul lor o precizie foarte buna, este un mecanism folosit in special pentru pustile de tip shotgun sau pustile cu luneta.

Acestea functioneaza cu bile de plastic ce nu lasa insa urme ca la paintball, ca atare este un joc ce presupune un nivel mai mare de fair-play.

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-1

Pe langa arme si proiectile evident, mai ai nevoie neaparat de ochelari de protectie sau chiar o masca pentru intreaga fata. Acestia sunt vitali pentru acest joc deoarece bilele desi nu sunt periculoase pentru restul corpului pot afecta evident integritatea ochilor, organ foarte sensibil.

Pe langa acestea, se mai pot folosi si veste, cotiere, vestoane, pantaloni de camuflaj, manusi, centuri etc.

O sa va prezint mai departe istoria…

-Multumim frumos dar am inteles ideea, indrazneste o colega din prima linie sustinuta zgomotos de noi toti, o sa ne mai informam de pe site, de pe airsoft.

logo

Jocurile foamei

-Ok, atunci sa trecem la treaba. Ca am tot auzit in ultima vreme plangeri si comentarii de la diverse departamente, vreau pur si simplu sa va rezolvati disensiunile aici. Mi se pare cea mai buna solutie pentru a elimina tensiunile. Vreau sa vad meciuri bune, vreau sa vad organizare, insa mai mult ca orice vreau sa vad fair-play. Eu, alaturi de management si ceilalti organizatori voi fi observator, va vom urmari si nota cu atentie. Succes!, restul va vor explica organizatorii. Sa stiti ca vom recompensa castigatorii fiecarui meci.

Mamaaaaaaaaaaaaa, ce idee! Bravo boss! Toata lumea a imbratisat aceasta idee. Nu ai in fiecare zi ocazia sa-i tragi „o bila in ceafa” – la figurat desigur, colegului care tocmai te-a calcat pe coada ieri sau alaltaieri. Asa ca, Cezara de la HR ai mare grija!

Organizarea

In fine, ne-am ales fiecare arme, eram 20 vs 20, suport vs L&F. Dupa un scurt brief din partea organizatorilor am mers sa ne echipam fiecare dupa chef si posibilitati.

S-a stabilit ca regula finala, ca jocul se incheie fie cand toti membrii unei echipe sunt eliminati fie cand este cucerita baza.

Cum organizarea este principala chestie la orice, asta am facut in primul rand. Am strans echipa in jurul meu si i-am impartit. Am ales 3 mitraliori si doi puscasi care sa pazeasca baza unde se afla si TL-ul nostru, care urma sa ne coordoneze prin radio.

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-3

Restul de 14 ne-am impartit in puscasi si lunetisti. Am ales 4 lunetisti si restul am primit rol de puscas si da-i bataie.

Pentru a acoperi o zona cat mai mare, cei zece ramasi ne-am impartit in doua echipe de 3 si una de 4. Cele doua echipe de 3 erau pe post de aripi, iar echipa de 4 mergea pe directia principala. Zi si facut, ii dam drumul la treaba si plecam din baza. Stabilisem sa comunicam prin radio doar in cazul in care inamicul ataca baza si este nevoie sa o aparam. In caz contrar, doar noi puteam chema baza, asa stabilisem.

Primisem si nume, echipa adversa erau „Soimii Justitiei” in timp ce noi ne-am ales numele de „Vanatori de mu… ste”.

Macelul

In fine, purcedem la treaba insa cu destule emotii. In echipa mea eram trei baieti si restul fete, in cealalta echipa erau 15 baieti si restul fete.

20.

Inaintam cu precautie, in liniste si un pic rasfirati, astfel incat un mitralier sa nu ne poata lichida pe toti odata. Incercam sa ne uitam la fiecare tufis sa ascultam daca se misca ceva, daca se aude ceva etc.

La un moment dat, fac un semn si se opresc toti. La cativa zeci de metri, se ridica si zboara panicat un stol de pasari. Le indic colegilor sa se ascunda si asteptam. De undeva din niste tufisuri apare o grupa de 4 adversari. N-au nici un stres, tin armele cumva ca pe bebelusi asa. Se cearta intre ei, ba unul si-a mai aprins si o tigara si inainteaza catre noi.

Colegii se uita catre noi. Le fac semne ca nu luam prizonieri, nu de alta dar nu-mi sunt deloc simpatici acesti colegi. Planul pare sa placa si celorlalti. Le fac iarasi semn, la trei ne ridicam toti… foc! „Sita” i-am facut, nici macar n-au stiut ce i-a lovit si de unde a venit. Ciudat, dar nu par suparati. Isi continua drumul in afara terenului ghidati de unul din organizatori.

16.

Mergem mai departe entuziasmati evident de acest prim succes. La un moment dat ajungem aproape de un grup de 6 adversari. Nu stiu ce fac acolo, par ca se uita pe o harta sau ceva. Sunt toti baieti si fiecare are propia lui parere. Printre ei este unul mai batran care a facut armata si care incearca sa le imprime o strategie insa momentan sunt la punctul cand il iau la misto. Din pacate insa, sunt mai atenti ca primii, fiindca doar doi sunt cu harta in mana. Ceilalti au facut cerc in jurul lor si sunt cu ochii in patru. Ok, cum ii facem pe astia? Hmmm, ei sunt baieti, iar eu am fete in echipa. S-ar putea sa am o idee…

Le iau pe doua colege, una blonda si una bruneta si creata si le trimit la treaba. Le soptesc rapid la ureche ce au de facut, initial ma refuza, insa reusesc sa le conving. Ca atare, ele merg usurel in dreapta grupului advers in timp ce noi ne deplasam in stanga.

Pana am ajuns noi pe pozitii, cearta era in toi, incepusera sa se enerveze mai tare. Tocmai cand tipau unii la altii, apar colegele mele de dupa copaci. Erau imbracate in salopete insa le desfacusera fermoarele pana pe la mijloc astfel incat se putea vedea o parte din sutiene. Cu aceste fermoare se prefaceau ele ca se chinuiesc si cu o voce suava le-au strigat adversarilor:

-Hei baieti, cine ne ajuta si pe noi cu fermoarele astea, ca nu vor deloc sa mearga…

Sah mat. Inamicii blana, erau cu ochii pe ele, uitasera si de cearta si de tot, ba un coleg chiar a scapat arma pe jos. I-am luat ca din oala, pana sa apuce sa-si revina din soc, erau deja lesinati si acestia.

10.

Avand in vedere ca numarul adversarilor scazuse deja la jumatate, am cerut prin radio ca doi mitraliori sa vina dupa noi, aveam nevoie de foc de acoperire pentru a ataca baza adversa. Pana sa ajungem la baza insa, doi lunetisti adversi ne-au facut probleme, ne-au scapat de o grupa de trei puscasi. Am reusit sa-i eliminam insa ne-a luat ceva.

8.

Pe drum, ne-am intalnit cu ultima grupa de recunoastere a inamicului, trei bucati. Astia isi cautau tovarsii si negociau in ce directie s-o ia. Nici o panica cu ei. Niste pietre aruncate in tufisuri in dreapta lor i-a facut sa-si descarce armele in acel tufis in timp ce noi i-am luat frumos din partea cealalta.

5.

Bun. Ajungem la baza adversa. Dupa ce ne asiguram ca toti adversarii sunt aici, ii chemam si noi pe cei din baza noastra, n-avea rost sa mai ramana acolo. Ajung si ei si ne dispunem sub forma de arc de cerc in fata lor, la vedere si totusi nu. Mitraliorii adversi, trei la numar incearca cu disperare sa ne tina la distanta si mai trag rafale din cand in cand. Noi nu suntem insa intimidati si stabilim strategia. Aici mergem pur si simplu pe forta bruta, sunt prea putini ca sa mai conteze.

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-4

Asa ca, mitraliorii nostri trimit o perdea de bile catre pozitiile adverse in timp ce noi ceilalti alergam in salturi catre adversari. Pozitia a fost cucerita aproape fara pierderi, i-am lesinat rapid pe fraieri.

Evident, ca ne-am bucurat cu totii, insa s-au bucurat si adversarii. Desi au pierdut, a fost in regula si pentru ei. Ziua a continuat cu jocuri de genul iar noaptea a fost incheiata cu mare focuri de tabara, gratare si chestii la protap.

Imaginile au fost preluate de pe http://blogalinitiative.ro/.

(A) Shot dupa shot.
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *