Singuri in Berlin

Salutare. Filmul de astazi se numeste „Singuri in Berlin” (Alone in Berlin)” si este o ecranizare a cartii cu acelasi nume, scrisa de Hans Fallada in 1947. Este un film tare interesant, un film ce are ca subiect al doilea razboi mondial. Imi plac filmele de genul cu conditia sa fie bine facute, ca friptura.

singuri in berlin poster film
sursa

Sinopsis „Singuri in Berlin”

cu Daniel Bruhl, Emma Thompson, Brendan Gleeson in regia lui Vincent Perez

Un cuplu, Anna si Otto, lucreaza in Berlinul anilor 1940.  Sunt o familie stearsa, normala pentru acea perioada a Germaniei naziste si implicate pana peste cap in razboi. Viata lor se schimba radical, prin prisma fiului lor. Insa din pacate pentru ei, fata de altii copii de varsta lui, al lor nu se casatoreste, nu si-a luat masina, casa etc. ci doar a decedat, pe front, luptand contra Frantei.

Este pacatul capital al Germaniei naziste, gestul care ii scoate din minti pe cei doi soti si ii transforma din niste cetateni pasnici in niste luptatori de gherila. Insa ei nu lupta cu arma in mana ci aleg alte arme. Stiu ca nu pot face nimic, fatis impotriva nazistilor insa mai stiu ca exista si alte cai de a lupta.

Ca atare, se implica in miscarea de rezistenta, in printarea si distribuirea fluturasilor, a materialelor anti-nazism. La inceput, doar sotul intervine, incearca sa-si convinga sotia sa stea deoparte insa se loveste de refuzul ei crunt. Anna vrea sa participe si ea la actiune si reuseste pana la urma sa-l convinga si pe sotul ei. Pana la urma, era copilul amandurora.

Cum ziceam, mai sus, pare un film tare interesant, eu o sa-l vad cu siguranta, sper sa apara si in cinema la noi, pana acum n-am vazut. A avut premiera pe 13.01 dar in USA, poate isi face mila vreun cinematograf sa-l dea pana la urma. Imi aminteste de „Lista lui Schindler” sau de filme de genul asta.


Daca mai stiti filme despre al doilea razboi mondial, nu va sfiiti sa le lasati mai jos. De asemenea, va invit sa va abonati la blog si pe facebook

Singuri in Berlin
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *