Pareri filme | Stacika- Greva | 1925

Salutare. A mai trecut un an cinematografic vorbind si am ajuns la anul 1925. Vom discuta despre o productie ruseasca, un film de referinta al perioadei lui. Numele original este „Stacika” sau „Greva” in romana.

Greva 1925

Greva 1925
sursa: wikipedia.org

in regia lui Serghei Eisenstein

Este un film care a primit mari laude in Pravda, fiind considerata prima opera cinematografica revolutionara. De asemenea, este prima parte din patru a unei serii despre revolutia rusa. A fost urmata de Potemkin, Octombrie si Vechiul si noul.

Filmul da, ne vorbeste despre revolutia si despre ce s-a intamplat acolo in acea perioada. Nu asta este insa neaparat motivul pentru care filmul acesta este unul de referinta pentru cinematografia din toate timpurile. Motivul este felul nonconformist in care acesta a fost realizat mai ales inovatiile din punct de vedere al montajului.

Regizorul era de parere ca e nevoie de un cine-pumn, nu de un cine-ochi. Ca atare montajul sau a fost agresiv insa in sensul bun al cuvantului. Sunt doua scene celebre in film, prima dintre ele ne arata revolta muncitorilor si in paralel vitele taiate la abator. Mai este inca o scena celebra sau mai degraba o inovatie a regizorului. Faptul ca spionilor sau agentilor politiei le-a dat si nume de animale si fata.

A vrut sa fie foarte expresiva si clara intreaga speta de la inceput.

In concluzie, va recomand sa treceti prin ele daca nu aveti chef sa-l vedeti integral, asta pentru ca este un film de referinta, de baza al cinematografiei mondiale.

Trailer mai jos.

Ca de obicei, va recomand sa va abonati la blog, completand campurile din dreapta sus ca sa fiti la curent cu noutatile.

Pareri filme | Stacika- Greva | 1925
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *