Pareri filme | The Battle Cry of Peace | 1915

Salut. Al doilea post de pe aici poarta numele unui film pe care am de gand sa vi-l prezint astazi si anume The Battle Cry of Peace. Filmul a fost realizat in 1915 si tradus ar suna cam asa Batalia strigatului Pacii –  grosso-modo, este unul din titlurile ce traduse isi pierd pe undeva din sens. Cred ca Strigat pentru pace  s-ar potrivi pana la urma mai bine.

print-screen the battle cry of peace 1915
https://www.youtube.com/watch?v=jJc_6H5DZto

Sinopsis: The Battle Cry of Peace

Filmul este probabil unul dintre primele filme de propaganda din istoria cinematografiei. Este despre (sau mai bine zis militeaza) pentru intrarea S.U.A in razboi impotriva Germaniei. In acest sens, nu este deloc de mirare ca in film trupele germane, flota nemteasca ajunge in portul New York si se pun pe treaba daramand zgarie-norii.

Din acest motiv, Strigat pentru pace,  film 1915, a generat la randul sau controverse iar reactiile au fost mixte: a fost primit cu emotie dar si cu suspiciune. Este analizat si „anchetat” independent si sunt dezvaluite astfel legaturile dintre realizatorii filmului, cercurile politice ba chiar si producatorii de arme, ce evident aveau tot interesul ca S.U.A sa intre in razboi.

Ti se pare ca s-a schimbat ceva?!

Din pacate, in prezent se considera filmul ca fiind pierdut, din el au ramas circa 30 de secunde ce pot vizionate pe youtube. Mi-ar fi placut sa-l pot viziona, de curiozitate. As vrea sa stiu daca s-a schimbat ceva in circa 100 de ani trecuti pana acum, sau daca propaganda a ramas aceeasi. 🙂


Daca nu ti-a placut asta, te invit sa dai un ochi prin alte filme de referinta, sigur gasesti ceva interesant.

Pareri filme | The Battle Cry of Peace | 1915
4 (80%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *