The Book of Life 2014

“The Book of Life” este un film peste care am dat intamplator la tv, l-am vazut pe HBO. N-am apucat sa-l vad de la inceput, insa mai cu ajutorul netului, mai cu ajutorul deductiilor, m-am prins de faza.

Filmul este despre multe. Pana la un punct, povestea este cliseica: un grup de copii americani, cam indolenti si ignoranti (scuze de pleonasm) ajung la un soi de muzeu. Acolo, li se prezinta o poveste uitata de timp, povestea lui Manolo Sanchez. In timpuri stravechi, acesta era un smecher toreador ce trebuia sa duca mai departe traditia familiei sale. Manolo insa nu prea ave chef de lupte cu taurii, avea mai degraba chef sa cante ceva la chitara, nu soi de Smiley mexican.

Intre doua lupte si chestii de genul asta, s-a indragostit si de Maria insa tac-su asteia nu voia sa-i lasa impreuna, fiindca il voia pe Ioachim, un fiu de erou.

In fine, in poveste intervin si forte supranaturale mai exact Moartea si Diavolul care pun diverse pariuri pe seama muritorilor astia de rand. Mai din iubire, mai prin tradare, Manolo ajunge in lumea mortilor si inca in vreo doua lumi. De acolo trebuie sa lupte pentru tot, pentru el si ai lui, pentru Maria, pentru oraselul lor etc. Daca reuseste sau nu, vedeti voi daca va uitati la film.

Mi-a placut destul de mult, suficient incat sa-i dau un 7. Film bun, viu, cu un scenariu misto si destul de fresh. Mi-a placut cum au fost ilustrate personajele, foarte vii si foarte noi. Mi-a placut povestea, samplata bine. Este formata din cliseee oarecum, dar sunt clisee noi, interpretate intr-o maniera originala si personala. Del Toro (regizorul) a facut o treaba foarte buna.

Este un film pe care vi-l recomand, ce poate fi vazut lejer cu familia si copii.

Sursa imagine: wikipedia.org

The Book of Life 2014
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *