Pareri filme | Trei oameni rai | 1926

Trei oameni rai
reactia unei fete cand ii arati o mare julitura pe nas

Direct din 1926 ma prezint cu Trei oameni rai,  pe numele sau din buletin „Three bad men„. Filmul este semnat de John Ford cu actori precum George O’Brien, J. Farrell MacDonald sau Tom Sentschi.

Este unul dintre cele mai importante western-uri mute realizate vreodata. Cred ca se afla si printre primele documentare as zice eu, pentru simplu motiv ca are si scene facute dupa fapte reale. Exista de exemplu o scena cu un copil salvat de sub rotile unei caravane.

Trei oameni rai, ne prezinta povestea colonizarii Dakotei. Stim cu totii de perioada anilor 1800 cand americanii duceau o mare lupta pentru teritorii. Legile erau in favoarea lor, la fel si statul astfel ca fiecare putea sa faca rost de cat pamant dorea, cu conditii minime. Indienii nu prea erau de acord cu practicile astea dar din pacate pentru ei erau cantitate neglijabila.

Revenind la idee, filmul acesta ne prezinta povestea a trei oameni rai, trei banditi. Este vorba despre trei tineri ce isi dau viata ca sa salveze un cuplu tanar din ghearele unui serif corupt. Este un film memorabil printre altele si pentru scena cu goana carutelor spre noile teritorii.

Un batran cercetas gaseste aur in tinuturile sioux din Dakota si asta da startul goanei dupa aur. In aceasta goana, se afla si o tanara impreuna cu tatal ei. La un moment dat, au probleme cu caruta si sunt ajutati de un tanar ce o place pe fata. Mai tarziu, tatal  fetei este atacat si ucis, fata este salvata totusi din mainile criminalilor de trei raufacatori. Tot acestia o salveaza si de tirania serifului corupt si a altor oameni.

Spre deosebire de alte firme americane inspirate din filmele americane, acesta a inspirat la randul sau numele filmului lui Kurosawa Cei trei raufacatori ai fortaretei ascunse.  

Gasi filmul integral pe youtube, eu va las doar cu un fragment amuzant mai jos.

Sursa imagine: captura de ecran youtube

Pareri filme | Trei oameni rai | 1926
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *